مهندسی کشاورزی_علوم باغبانی

درود ورودیهای باغ88

هرس درخت مو

هرس درخت مو


منظور از هرس
منظور از هرس ايجاد تعادل بين ريشه و قسمتهاي هوايي است .
زمان هرس : زمان هرس خشك از 15 الي 20 روز پس از برگ ريزان شروع و تا اندكي قبل از شكفتن جوانه ها در اوايل بهار ادامه دارد . هرس مو در مناطق سردسير اكثرا در اواخر ماههاي زمستان و اوايل بهار انجام مي شود . زيرا انتخاب شاخه هاي يكساله مو و يا شمارش تعداد جوانه ها براي نگهداري به هنگامي كه درخت شاخ و برگ خود را از دست داده آسانتراست .
انواع هرس : 1 - هرس فرم دهي 2 - هرس بار دهي
1- هرس بار دهي : براي هدايت شاخه ها و تنه و يا بطور كلي اندام رويشي گياه از آغاز كاشت
تا شروع بهره برداري انجام مي شود . انواع هرس فرم كه با توجه به شرايط آب و هوايي درمناطق اجرا مي شود شامل : فرم خزنده - پا چراغي - داربستي - سيستم كوردون
- فرم خزنده يك تنه بسيار كوتاه دارد كه 3 تا بازو روي آن وجود دارد و بازوها هم سطح زمين هستند .
- فرم پا چراغي در اين روش تنه 50 تا 150 سانتيمتر از سطح زمين ارتفاع دارد و روي تنه 5 تا 8 بازو نگهداري مي شود .
- فرم داربستي تنه بيش از 2 متر ارتفاع دارد و بيشتر در منازل استفاده مي شود .
- سيستم كوردون تنه 150 تا 170 سانتيمتر ارتفاع دارد و بازوها در 3 رديف و به فاصله 50سانتيمتر از هم روي سيم هدايت مي شوند . بيشتر براي مناطق نيمه گرمسيري مناسب است .
2- هرس بار دهي : شامل هرس خشك و سبز مي باشد .
- هرس خشك در زمان خواب گياه انجام مي شود . هدف آن حذف شاخه هاي مازاد و انتخاب شاخه هاي بارده مي باشد .
- هرس سبز در دوره رويش گياه و معمولا در تابستان انجام مي شود . در اين هرس شاخه هاي پا جوش و تنه جوش و ترك كه باعث ضعيف شدن درخت مي شود حذف شده و همچنين بخشي از شاخه هاي ميوه دهنده كه رشد زيادي كرده و مانع رسيدن هوا به داخل درخت مي شوند در هرس تابستانه حذف مي گردند .
اهداف هرس :
1- تنظيم توليد ميوه از طريق حذف جوانه هاي بارده .
2- استفاده از نور خورشيد براي رسيدن محصول .
3- حفظ سيستم تربيت .
نوشته شده در سه شنبه چهارم آبان 1389ساعت 15:12 توسط باغیهای88| |

نوشته شده در سه شنبه چهارم آبان 1389ساعت 15:10 توسط باغیهای88| |

نوشته شده در سه شنبه چهارم آبان 1389ساعت 15:8 توسط باغیهای88| |

نوشته شده در سه شنبه چهارم آبان 1389ساعت 15:6 توسط باغیهای88| |

هرس

هرس به معنای بریدن و کوتاه نمودن شاخه های درختان و درختچه هاست. این کار باعث تقویت نهال گشته و عمر آن را طولانی می کند. به وسیله هرس می توانید درختان را هر طور که مایلید با سلیقه خودتان فرم بدهید

تا شکل مناسب پیدا کنند.

زمان مناسب:

اواخر پاییز یا اواخر زمستان، زمان مناسبی برای هرس درختان و درختچه هاست.

درختان میوه مانند سیب و گلابی را بعد از برداشت میوه هرس کنید. اگر تا پایان پاییز یا اوایل زمستان فرصت کافی برای این کار نیافتید، اواخر زمستان قبل از بیدار شدن درخت از خواب زمستانه به این کار اقدام نمایید.

هرس درختان و درختچه های

زینتی:

همان طور که گفته شد در گیاهان زینتی هدف هرس، تربیت شاخه ها و ایجاد فرم مناسب است. مثلاً درختان بالا رونده را لازم است طوری هرس کنیم که به قیم یا داربست تکیه زده و در مسیر خود بالا بروند.

با قطع نوک شاخه های شمشاد آنها را صاف و یکدست کنید و به درختان سوزنی برگ، فرم دلخواه بدهید. بسیاری از سوزنی برگها قابلیت طبقه طبقه شدن را دارند. در صورتی که مایل باشید می توانید آن را به شکل مطبق در آورید. (شکل 1)

روش هرس:

بسیاری از شاخه های درختان در کنار یکدیگر رشد می کنند. در این صورت ممکن است به هم بپیچند و برای سایر شاخه ها ایجاد مزاحمت کنند.

از دو شاخه مجاور هم یکی را که ضعیف تر از دیگری است یا در قسمت داخل قرار گرفته حذف کنید. همه شاخه ها باید امکان استفاده از نور و هوای کافی را داشته باشند. (شکل 2)

بعضی از شاخه ها از تنه درخت خارج شده و به صورت عمودی رشد می کنند. این شاخه ها که اصطلاحا (نَرَک) گفته می شوند نه تنها میوه

تولید نمی کنند بلکه برای شاخه های بار دهنده مزاحمت زیادی ایجاد می کنند. شاخه های نرک را حذف کنید. (شکل 3)

حذف کلیه پاجوشها و شاخه های نرک به رشد بهتر و تقویت درخت کمک می کند.

هر قدر شاخه های جانبی نهال بیشتر هرس شود تنه اصلی بهتر رشد نموده و درخت، بلندتر خواهد شد.

برای اینکه درخت کوتاه گشته و گسترش جانبی پیدا کند قسمتی از بالای تنه اصلی را قطع کنید.

در درختان خزان پذیر، هرس را از سال اول شروع کنید. در سال اول فقط دو بازو روی تنه اصلی نگهداری نموده و بقیه شاخه ها را حذف کنید. سال بعد به اندازه یک سوم از طول قسمت تازه رشد کرده را قطع کنید. همچنین کلیه شاخه هایی را که از کنار یکدیگر عبور نموده اند، شاخه های بیمار و آفت زده و قسمتهایی را که مورد تهاجم سوسکهای چوبخوار قرار گرفته اند، ببرید.

نوشته شده در سه شنبه چهارم آبان 1389ساعت 14:59 توسط باغیهای88| |

 

این مطالب از طرف خانم بهمن پور تقدیم به همکلاسیان

گیاهان دارویی (Medicinal Plants)

سبزی بولاغ اوتی :

خاصیت ضد سرطانی فوق العاده دارد.بر اساس نتایج یک تحقیق جدید،مصرف روزانه مقادیر مشخصی از سبزی بولاغ اوتی یا شاهی آبی،بدن را در برابر سرطانها محافظت می کند.

 

گیاه آلوئه ورا:

 دارای اثرات ضد پیری پوست است.گیاه آلوئه ورا با تحریک سلولهای فیبروپلاست پوستی موجب سنتز کلاژن و الاستین و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست می شود.

 

و...

جو دو سر (AVENA SATIVA):

جو دو سر گیاهی است از خانواده ی غلات،یک ساله به ارتفاع حدود یک متر که پس از رسیدن زرد رنگ می شود.میوه ی آن به شکل خوشه و سنبله غیر فشرده ودانه ی آن در غلافی دو سر قرار دارد.این گیاه به طور کلی دو نوع است: بهاره و پاییزه که در بعضی از کشورهای شمال اروپا و در اغلب مناطق دنیا و همچنین در بعضی از نقاط ایران کاشته می شود.جو دو سر یک ماده گرم، مرطوب و شیرین است.

برای کاربرد های دارویی،تمام گیاه مورد استفاده قرار میگیرد و هنگامی که دانه ها رسیدند،جمع آوری می شود.گیاه کامل یا پوشال جو دو سر را پس از رسیدن دانه  درو کرده و آن را به صورت کامل خشک و خرد می کنند.گیاه کامل یک تونیک عالی برای تمام بدن است که جهت رفع ناتوانی جسمی و عصبی استفاده می شود.

برای درمان افسردگی،بی خوابی و اضطراب بهترین است و می توان از آن در کمبود ترشح تیروئید، استروژن و در بیماری های تخریبی مثل ام.اس و در سرماخوردگی و لرز به عنوان محرک تعریق استفاده کرد.

دانه ی جو دو سر حاوی ویتامین ب1 است.دانه ی یولاف دارای آثار تونیک،مقوی عصبی،ملین، ضد افسردگی،ضد عفونی کننده،مهارکننده ی سرطان،پایین آورنده ی کلسترول خون،دافع سنگ کلیه، تسکین درد کلیه و مثانه،رفع بی خوابی و تسکین سرفه و ورم حلق و حنجره است.سبوس ان ضد انعقاد و تشکیل لخته و کاهنده ی موثر کلسترول خون است.

از مرهم بلغور جو دو سر (دانه ی آسیا شده) که مقادیر زیادی سیلیس داردو،برای درمان ناراحتی هایی چون اگزما،زخم های سرمازدگی،تبخال و مشکلات پوستی استفاده می شود

اخبار علمی (Scientific News)

کیوی برای تقویت بینایی:

به گزارش «سلامت نیوز» مصرف روزانه دو تا سه عدد کیوی از ضعف بینایی که اغلب با افزایش سن به وجود می آید جلوگیری می کند.

مواد مغذی نظیر ویتامین C و E در کنار بتاکاروتن جزو ترکیباتی هستند که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی شان باعث حفظ سلول های دستگاه بینایی می شوند.

 

کلم مانند عینک از چشم محافظت می کند:

پژوهشهای جدید نشان می دهد انواع کلم به علت داشتن ماده ای به نام «لونئین» نقش مهمی در حفظ سلامت چشم ایفا می کند.

به گفته ی محققان این ماده مانند عینک آفتابی طبیعی از چشمها در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند.کلم همچنین خطر کوری را نیز کاهش می دهد.

 

فلفل قرمز؛ضد سرطان:

بر خلاف عقیده ی مردم هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد فلفل قرمز باعث زخم معده یا مشکلات گوارشی می شود.

فلفل قرمز یا فلفل تند جزو غذاهای خوشایند آمریکای جنوب غربی و بعضی از کشورهای جنوب آسیا است که به بسیاری از غذاها طعم و مزه می دهد.این گیاه منبع خوبی از آنتی اکسیدانها بویژه بتاکاروتن و ویتامین  Cاست.یک فلفل تند قرمز خام (حدود 45 گرم) به تنهایی حاوی حدود 65 میلی گرم ویتامین C میباشد.

فلفل قرمز حاوی بیوفلاونوئیدها (رنگدانه های گیاهی که دانشمندان معتقدند به پیشگیری از سرطان کمک می کند) است.به علاوه بررسی ها نشان داده است که کیسایسین (جزیی که باعث تندی فلفل می شود) ممکن است به عنوان ماده ی ضد انعقاد عمل کند و از لخته شدن خون جلوگیری نماید و به تبع آن مانع از بروز حملات قلبی یا سکته ی مغزی گردد.

تقدیم به دانشجویان دانشجو

نوشته شده در یکشنبه دوم آبان 1389ساعت 14:37 توسط باغیهای88| |

هرس  درخت سیب

سال اول

    نهال ها درسال اول باید بعد از كاشت با قیچی باغبانی تیز سر برداری شوند.قبل از برش مطمئن شوید در پایین محل برش حداقل چهار جوانه وجود داشته باشد وگرنه محل برش را بالای جوانه چهارم انتخاب نمائید.

سال دوم

     زمان هرس در فصل خواب درخت(زمستان)می باشد.بخش های صورتی رنگ رشد سال قبل را نشان میدهند ؛این قسمتها نبایستی هرس شوند.شاخساره با رنگ سیاه را تا یك سوم آن(محل های علامت گذاشته)قطع نمایید.برش درست در بالای جوانه ای باشد كه بطرف بیرون میباشد.این جوانه در بهار تولید یك شاخه جانبی مینماید.

سال سوم

    زمان هرس فصل استراحت گیاه می باشد.روش هرس شبیه سال دوم می باشد.بخش های صورتی رنگ نبایستی هرس شوند.و بخش سیاه رنگ تا یك سوم آن باید هرس شود.

سال چهارم

     روش هرس مشابه سال سوم می باشد.بخش صورتی نبایستی هرس شوند مگر اینكه آلوده به بیماری باشند.بخش های سیاه رنگ باید تا یك سوم آن هر شوند.   

 در سال پنجم درختان به باردهی مرسند و شكل اصلی درخت تشكیل میشود.بخاطر داشته باشید میوه ها بطور انتهایی یا جانبی در روی سیخك های یك تا سه ساله یابر روی شاخه هایی كه در سال قل تولید شده اند،بوجود می آید.پس از تشكیل فرم درخت وشروع باردهی میزان هرس به حداقل كاهش می یابد و هرس محدود به حذف شاخه های آلوده به بیماری ؛آفت زده؛شاخه های ضعیف ؛ خشك؛پاجوش و شاخه های مزاحم و پیر میگردد.

 

نوشته شده در یکشنبه دوم آبان 1389ساعت 14:27 توسط باغیهای88| |


قالب وبلاگ : قالب وبلاگ